apartma, apartmaji, sobe, prenočišča 2022
apartmaji kranjska gora... Refresh for more!

Kranjska Gora

Kranjska Gora leži na nadmorski višini 810 m, na robu Triglavskega narodnega parka. Je izrazito alpsko območje, kljub temu pa lahko dostopno in center dogajanja, ki že desetletja privablja številne goste v vseh letnih časih.

Kranjska Gora je pomembno turistično in zimskošportno središče v zgornjem delu Savske doline ob izlivu Pišnice v Savo Dolinko. Okrog starega vaškega jedra je zgrajen nov, večinoma turistični del naselja s hoteli, počitniškimi stanovanji in hišami, rekreacijskimi objekti, trgovinami in žičnicami, ter smučarskimi progami in omrežjem kolesarskih in peš poti. Vse to daje Kranjski Gori z bližnjimi naselji Podkoren, Gozd Martuljek in Rateče podobo enotnega zgornjesavskega turističnega območja, pomembnega tako v letnem, kot tudi zimskem turizmu. Kranjska Gora je prizorišče pomembih mednarodnih smučarskih tekmovanj v alpskem smučanju na Vitrancu in smučarskih skokih v Planici.

Smučišča v Kranjski Gori so primerna za vse vrste smučarjev, od začetnikov do tekmovalcev: prizorišče tekmovanj v alpskem smučanju z zahtevno progo FIS v Podkorenu; proga za začetnike Mojca, nočna vožnja na Dolenčevem rutu, itd. Vsa smučišča v Kranjski gori in Podkorenu so dodatno zasnežena (cca 70 ha), kar omogoča ugodno smuko od decembra do sredine marca.

Vir: Wikipedia